Treningsleir Preikestolen.
Her finner dere beskrivelse av en tøff tur med mange krevende bakker og flott natur.

På denne turen anbefaler jeg å ta en ekstra dag for å besøke Preikestolen. Preikestolen kan inkluderes i dag tre, men da må dere starte tidlig. Ruten blir da på ca. 100 km i tillegg til en tre timers gåtur tur/retur Preikestolplatået. Det kan være snø på vein over fjellet tidlig i april. Hvis det er tilfelle så legger jeg opp en alternativ løype for dere.

Dag en.

Dagens etappe er på 89 km.

Sykkelturen starter ved Sola Strandhotell. Den går langs den flotte Jær-kysten, før dere drar innover mot Høg-Jæren. Ved Undheim begynner stigningen mot Bue. Dere sykler et lite stykke på E39 før dere svinger av på ganske smale, men lite trafikkerte vestlandsveier. Naturen blir mer og mer dramatisk. På toppen ligger Gloppedalsura, som er Nord-Europas største steinur. Husk lykt på sykkelen! Det er noen tuneller dere må gjennom. Første overnatting er på Byrkjedalstunet. Det er en idyllisk plass i starten av Hunnedalen. Har dere mer energi i beina, kan dere jo ta dere en tur til Maudal. Oppstigningen er like ved hotellet, og har mange hårnalsvinger og mange høydemeter. Det er ca 4 km inn til dalen, som er en grønn oase blandt høye fjell.

 Det er mulighet for å bestille oppvarmet badestamp ute på Byrkjedalstunet.

Når dere kommer frem har dere inkludert:

  • En velkomstpakke  med dagens bakst og en 0,5 liter brus.

  • Dagens middag på kvelden. 

  •  Frokost. 

  • Matpakke kan smøres gratis 

Dag to. To etapper på tilsammen 62 km.

Dagens etappe starter fra Byrkjedalstunet og går mot Gilja og Dirdal. Det er en frodig, grønn dal som er helt flat, men omgitt av høye fjell. Når du kommer til sjøen, er det en bratt stigning der dere kjører på utsiden av tunellen. Når dere kommer til Oltedal, sykler dere gjenom sentum, der dere får en skikkelig bakke å bryne dere på. På toppen av første bakke er det muligheter for å kjøpe mat/forfriskning på Gjestal spinneri. Når dere kommer på toppen, er det nesten bare å rulle  ned til fergen som frakter dere inn til Songesang.  Den går 13:55. Dere vil få en fantastisk tur på Lysefjorden, og får se Preikestolen fra fjorden.

Husk å gå av på Songesand.  Her har dere en jevn stigning opp til 600 m.o.h., og dere får en flott tur over fjellet med høy fart nedover mot Årdal og Høiland Gard. Det er en bensinstasjon som har hamburgere osv. Det er også en matbutikk i nærheten (2km). Dere får en matkurv med frokost og grillmat til de dagene dere ønsker å være der. Har dere fortsatt mer krefter i beina, er det bare å ta seg en tur rundt i nærmiljøet, det er masse bakker å kose seg i.  

Inkludert i prisen er:

  • Matkurv med frokost og grillmat til kvelden.

Dag 3


Her ville jeg tatt en tur til Preikestolen, da anbefaler jeg en ekstra dag, hvis dere ikke ønsker for mye slit. Dere kan da sykle opp til Preikestolhytta 38 km en vei. Turen fra Preikestolhytta til Preikestolen tar ca. 3 timer tur/retur. (Husk gode sko i sekken). Alternativet er å starte tidlig om morgenen for å sykle til Preikestolhytta (38 km), gå inn og sykle "kort" vei tilbake til Sola Strandhotell . Bare husk å beregne tiden. Valget er deres, men gi beskjed når dere bestiller. 

 

Tur uten Preikestolen. 102 km. 

Dagens etappe går fra Høiland gard til Sola Strandhotell. Når dere kommer til Tyssedalsvannet, vil dere oppleve flott vestlands-natur på utsiden av tunellene. Ved Bjørheimsbygd vil dere få en god bakke å teste dere på. Den er på 200 høydemeter og ganske bratt. Når der kommer på toppen, vil dere få en fantastisk utsikt over Høgsfjorden og Jørpeland. Dere fortsetter langs vakre Høgsfjorden i kupert tereng. Først til Oanes, der dere tar fergen over til Lauvvik. Sykkelturen videre går langs smale, kuperte veier til Hommersåk. Fra Hommersåk går det sykkelsti mot Sandnes og videre til Sola Strandhotell. Her er det mulighet for et deilig opphold i SPA-avdelingen.

Inkludert:

Inngang til velværeavdelingen på Sola Strandhotell. (masasje osv. må bestilles i forkant og betales separat).


Tur med fottur til Preikestolen. 102 km inkludert ferge.

Ønsker dere en tur til Preikestolen, må dere stå tidlig opp og sykle 38 km til Preikestolhytta. Gå inn og nyt den fantastiske utsikten fra Preikestolen. Spis medbrakt mat og drikke, og gå tilbake til Preikestolhytta. 

Sykle til Oanes, der dere tar fergen over til Lauvvik. Turen går videre langs smale veier i flott vestlandsnatur mot Sandnes. Dere må sykle gjennom byen, men det tar ikke så lang tid før dere kommer til åpent landskap igjen. Når dere kommer frem til Sola Strandhotell, kan dere nyte en velfortjent tur i hotellets SPA- avdeling og få dere litt mat.

Inkludert:

  • Inngang til velværeavdelingen på Sola Strandhotell. (masasje osv. må bestilles i forkant og betales separat).


Da var turen over, og jeg håper dere har hatt en fantastisk opplevelse med stort treningsutbytte!

Jeg kommer og samler sammen utstyret dere har lånt etter avtalt tid,