Treningsleir Lysebotn.
Her finner dere beskrivelse av en tøff tur med mange krevende bakker og flott natur. Dere kan ta en ekstra dag og få med dere en tur til Kjeragbolten.  

Denne turen kan tas fra slutten av mai til slutten av september, da veien til Lysebotn ikke blir brøytet for snø før i slutten av mai. Ønsker dere å gå til Preikestolen i stedet for Lysebotn og Kjerag, kan dere velge turen til Preikestolen.  Dette er også en spektakulær tur. Du får se Jærens strender og heftig Vestlandsnatur.

Dag en. Første etappe er på 89 km.

Sykkelturen starter ved Sola Strandhotell. Den  går langs den flotte Jær-kysten, før dere drar innover mot Høg-Jæren. Ved Undheim  begynner stigningen mot Bue. Dere sykler et lite stykke på E39, før dere svinger av på ganske smale, men lite trafikkerte vestlandsveier. Naturen blir mer og mer dramatisk. På toppen ligger Gloppedalsura, som er Nord-Europas største steinur. Husk lykt på sykkelen! Det er noen tuneller dere må gjennom. Første overnatting er på Byrkjedalstunet. Det er en idyllisk plass i starten av Hunnedalen. Har dere mere energi i beina, kan dere jo ta dere en tur til Maudal. Oppstigningen er like ved hotellet, og har mange hårnålssvinger og mange høydemeter. Det er ca 4 km inn til dalen, som er en grønn oase blandt høye fjell. Dere kan bestille varm stamp ute hvis dere ønsker det.

Når dere kommer frem har dere inkludert:

  • En velkomstpakke med dagens bakst og en 0,5 liter brus.

  • Dagens middag på kvelden.

  • Frokost

  • Smøre matpakke.

Dag to. Etappen er ca. 106 km.

Dagens etappe starter fra Byrkjedalstunet. Den har en lang etappe med moderat stigning opp mot høyfjellet. Dere følger Hunnedalen oppover mellom høye fjell, før det flater litt ut mot toppen. Så  kommer en flott nedoverbakke til Sinnes.  Videre kommer en flat etappe langs vann med svingete vei på ca 600 m.o.h., før dere kommer til Fidjeland og Sirdal Høyfjellshotell. Da kan det jo være tid for en liten matbit! Den videre turen er mot 1000 m.o.h.. Der passerer dere vilt, nakent fjellandskap, mot turens mest spektakulære nedfart. Jeg anbefaler en god pause på Ørneredet så dere kan nyte utsikten. Når dere sykler ned fra Ørneredet, er det en bakke på åtte kilometer med 8,9% helning og 29 svinger. Husk å pumpebremse! -Og ta noen pauser for å  nyte utsikten. Nede ved sjøen ligger Lysebotn der dere skal ha den siste overnattingen på Lysefjorden turisthytte. der dere får ligge på firemannsrom. Dagen etter må dere stå opp tidlig, da båten går kl.07:20. 

Inkludert i prisen er:

  • Sengetøy
  • Frokost. 
  • De selger kun brus og kaffe på båten. 

Jeg anbefaler absolutt å bestille en dag ekstra i Lysebotn. Da får dere muligheten til å sykle eller ta taxi opp til Ørneredet, og ha en fantastisk fot-tur til Kjeragbolten (Ca 6 timer tur/ retur)  Det blir et minne for livet!


Dag tre. Dagens etappe er på 89 km.

Dere vil nå få en utrolig fin båttur på Lysefjorden, hvor dere vil passere under Preikestolplatået. 

Siste etappe går fra Lauvvik, og gjennom Høle. (Der er det en butikk hvis dere ønsker dere mer mat) og stiger opp mot Søredalen. Her er det et flott vestlandsk kulturlandskap. Når dere sykler forbi Ålgård, er det kanskje på tide med litt mat? Det er ikke så mange andre plasser langs veien det er mulig å kjøpe en lunch. Etter Ålgård stiger dere opp mot  Høg-Jæren, gjennom kulturlanskap som er laget av sauers beiting gjennom  generasjoner. Vegen byr på en kneik på 200 høydemeter, men etter dette er det lange nedoverbakker mot havet. Dere får en flott tur langs kysten til Sola Strandhotell, der turen kan avsluttes med et godt måltid og SPA?

 Det er god middag der, så si i fra så kan jeg forhåndsbestille. 

Når dere kommer frem har dere inkludert:

  • Inngang til velværeavdelingen på Sola Strandhotell. (masasje osv. må bestilles i forkant og betales separat).

bilder

Da var turen over, og jeg håper dere har hatt en fantastisk opplevelse med stort treningsutbytte!

Jeg kommer ut og samler sammen utstyret dere har lånt etter avtalt tid.