Dag 5 Grønn.
Nå er det klart for den tyngste etappen, dere skal opp til 600m. Men bonusen er en utrolig lang nedoverbakke, og en fantastisk båttur under Preikestolen.

Dag 5: Dagens etappe er på 70 km.

Denne dagen er den mest slitsomme på sykkelen, men dere kommer til å få mange flotte naturopplevelser. Dere starter fra Jørpeland, og drar rett til første stigning over Leite. Veien er bratt, men har liten trafikk, og dere får flott utsikt utover Ryfylke. Etterpå kommer en flott nedoverbakke til Årdalsvannet. Her er det masse flott natur og fin sykkelvei utenom tunellene. Når dere svinger av veien, begynner stigningene opp mot 650 m.o.h. Ta dere god tid, men pass på klokken så dere ikke kommer for seint til fergen, som går ca. kl 15.55 fra Songesand. Ellers må du vente til klokken 19:10 og ta turistfergen (kostbar). den går juni juli august.

Når dere kommer på båten, får dere en fantastisk tur på Lysefjorden. Her får dere se hvor høyt det er opp til Preikestolen. Når dere kommer til Lauvik, går dere av og sykler mot Kronen Gaard. Veien er et lite stykke av den dere syklet før. Men den svinger av, så dere får en flott tur i lett kupert terreng langs fine vann. Når dere kommer til Kronen Gaard, er det bare å slappe av med litt mat og drikke, eller ta turen til Sandnes med buss eller taxi.