Dag 3. Lysefjorden.
Nå er det på tide og kjenne på høydeskrekken på Kjeragbolten, Ta taxi eller bruk sykkelen opp til Haugastøl (Ørneredet) og ta beina fatt.

Dag 3: Dagens etappe har valgfri lengde.

Etter en god frokost, er dere klare for en flott turopplevelse!  Dere kan sykle eller ta taxi (anbefales) opp til Øygardstølen (Ørneredet). Herfra går turen innover mot Kjeragbolten. Dette er en ca. seks timers tur/retur i kupert fjelltereng. Det er viktig med rett utstyr for å få mest mulig utbytte, godt skotøy (Hiking eller fjellsko) bør det være. Dere skal over 1000m., så det kan være kaldt der oppe. Snøvær hvis dere er uheldig, ullundertøy og vindtett jakke er en fordel, så sjekk værmeldingen før dere går. Ta også med godt med mat og drikke. Hør med taxisjåføren om det er nødvendig å avtale returtid. Når dere kommer tilbake til Ørneredet, er det mulig å kjøpe middag, eller dere kan vente med det til dere kommer til Lysebotn. Seinere kan dere gjerne utforske området med sykkel og besøke den lokale Puben. Der får dere kanskje se basehoppere lande. Regner med dere får sove godt!

Kjerag er majesteten i Lysefjorden innenfor Stavanger. Med sine 1000 loddrette meter blir selv Preikestolen liten. Den loddrette og blankskurte granittveggen har lenge vært beundret fra fjorden, men ønsker du en annerledes opplevelse bør du ta turen opp til Kjeragplatået og Kjeragbolten.
Selve Kjeragplatået er goldt med mye stein og blankskurte berg. Terrenget er tungt og krevende, men vel fremme får du lønn for strevet. Følg merket sti fra parkeringsplassen og reiselivssenteret ved Øygardstølen.
Turen starter med kraftig stigning over den første fjellryggen. Herfra bærer det utfor til Litle Storedal, hvor du på ny skal forsere en kraftig stigning. Fra utløpet av Storedalen følges et bratt egg opp på selve Kjeragmassivet, hele tiden med luftig utsikt mot Lysefjorden. Når toppen er nådd, leder stien i åpent og lett terreng fram til varden på Nesatind.
Kjeragbolten ligger ca. 300 meter sør for varden. Stavanger Turistforening har bygget en varde med veivisere ute på platået for å hjelpe besøkende til å finne fram til attraksjonene. Det er ikke bare fjellvandrere som har latt seg lokke av Kjeragveggen. Både fjellklatrere og fallskjermhoppere er blitt fristet av suget og spenningen denne veggen byr på.
Retur til Øygardstølen samme vei. Hele turen går på merket sti ca. 10 km totalt t/r beregne 6-7 timer i kupert terreng og har en høydeforskjell på 570 meter. Tidsbruken har mye med vær og føreforhold, og om du er vant til å gå i terreng. Det er flere hundre meter med kjetting for å holde seg i og noen syns dette er krevende når en skal ned. Så legg inn tid hvis du er redd for høyder