Dag 2. Lysefjorden.
Dagen for stive bein og muligheter til å føle på høydeskrekken. Du skal opp 4444 trinn i en av verdens lengste tretrapper.

Dag 2: Dagens etappe har valgfri lengde.

Dette er dagen for å teste beinmuskulaturen. Dere skal opp 4444 trappetrinn i Flørlitrappene,  Husk å sjekke ut før dere tar fatt på den spektakulære turen, som røyner både beina og høydeskrekken. Dere kan ta trappene begge veier, eller gå til toppen og ta stien ned igjen. Det er tyngst for beina å gå trappene ned, men også mest spennende. Når dere kommer ned igjen, regner jeg med det passer og ta en matbit i cafèen . Ikke glem fergen til Lysebotn. Kommer dere for seint, er det ikke noe alternativ før dagen etter.

Flørli ligger på sørsiden av Lysefjorden og er siste anløpssted med rutebåten før Lysebotn. Stedet som ligger i ei bratt li, er uten veiforbindelse. Vannkraftutbyggingen begynte i 1920. Kraftstasjonen på Flørli skulle gi kraft til et elektrosmelteverk. Smelteverket ble aldri bygget, og kraften ble istedenfor levert til Stavanger Elektrisitetsverk. Stavanger kommune kjøpte anlegget i 1927. Langs rørgatene som strekker seg oppover lia, er det bygget en kabelbane og en tretrapp.
Trappen er 1470 m lang og går fra sjøen og opp til Ternevatnet, en stigning på 740 m. Trappen har 4444 trinn og er en av verdens lengste. Kraftutbyggingen la også grunnlag for økt bosetning og det ble bygd nye hus og ny skole. Selv om Flørli er uten veiforbindelse, er det laget en flott, forseggjort vei oppover lia. Mange blir imponert over de fint tilhogde granittblokkene som er brukt over alt. I dag drives kraftanlegget av Lyse Kraft som har bygget ny kraftstasjon inne i fjellet. Den gamle krafthallen i jugendstil har de siste somrene vært brukt til kafé og kunstutstillinger, og mange av husene er kjøpt av private. Trappen har blitt en turistattraksjon. Turistforeningen har merket en kort rundløype som går opp en del av trappen og videre bort til turiststasjonen øverst i bygda. Tilbaketuren følger grusveien gjennom bygda. På denne turen får du med deg ca. 700 trinn. Husk at trappen er svært glatt når den er våt - og at du går på eget ansvar. 
En fin rundtur er å gå trappen helt til toppen. Videre følges den gamle anleggsveien fram til dammen i Stora Flørvatnet. Herfra går du den rødmerkete løypen tilbake til Flørli. Fra Flørlistølen følger løypen den gamle stølsveien.

Når dere kommer til Lysebotn, kan dere pleie de ømme beina og gjøre dere klare til nok en spektakulær tur, men da til Kjeragbolten.