Dag 2 Grønn.
Nå drar dere innover Høg-Jæren og havner på Kronen Gaard via Ålgård.

Dag 2: Dagens etappe er 48,4km.

Dagens etappe går fra Bryne mot Høg-Jæren, dere skal nå forbi Jærens eneste foss, Fotlandsfossen. Den var viktig i tidligere tider for å male mel. Det er flere møller der. Er de åpne, er det vel verdt å ta en tur innom. Vidre går turen til Undheim, der du får en bratt bakke opp til statuen av Arne Garborg. Her er det en rasteplass på toppen, med flott utsikt utover Jæren. Etter en liten nedoverbakke, bærer det oppover Høg-Jæren. Her kan dere se de spesielle, nakne fjellene som er skapt av sauebeiting gjennom generasjoner. Når dere når toppen, får dere en deilig nedoverbakke på flere kilometer.. Husk å passe på GPS-en, dere skal svinge til venstre inn på en grusvei mot Ålgård når dere ser Edlandsvannet.

Ålgård er et tettsted med en fornøyelsespark (Kongeparken). Har dere barn, kan det være populært å ta en ekstra dag her. Ålgård har også et stort handlesenter som kan være av interesse (Norwegian Outlet), hvis dere har noe ekstra plass i sekken...

Dere tar sykkelstien langs Figgjoelva til dere kommer til Figgjo fajanse, der sykler dere langs jernbanen et stykke (den er nedlagt). Da er det bare å følge GPS-en videre.  Har dere god tid, kan dere jo ta en gå-tur i Rogaland arboret. Det er en flott naturpark med masse forskjellige busker og trær. Da er det bare en mil igjen til dere kommer til Kronen Gaard der dere skal overnatte. Har dere lyst på litt uteliv på kvelden, kan dere ta buss/taxi til Sandnes sentrum.