Dag 4 Sort.
Da er det å gjøre seg klar til den store styrkeprøven, første etappe går til båten som frakter dere på den fantastiske Lysefjorden til Lyseboten der dere skal sykle 29 svinger med en snitt stigning på 9,8%

Dagens etapper er på 52 km 

På denne etappen av turen vil jeg absolutt anbefale å ta en dag ekstra eller hoppe over dag 7 (siste dag i Stavanger) hvis dere har egen sykkel. Da får dere overnatting i Lysebotn. (gi beskjed på kommentarer når dere bestiller turen hvis dere ønsker noen av de alternativene) Da har du mulighet til en gå tur til Kjeragbolten. (se an været før dere går) Det er en tur helt i verdensklasse, en stein kilt ned i en sprekk, som er 900 m over fjorden. Det er en 6 timers tur i fra Ørneredet. Husk godt fottøy. Det er mulig å få taxi til Øygardstølen (Ørneredet) fra hotellet hvis dere ikke har lyst til å sykle bakken to ganger.

Dette er virkelig dagen for de tøffe. Første etappe går til Forsand fergekai via Lysefjordbrua, der dere tar båten på den fantastiske Lysefjorden til Lysebotn, Der skal dere opp 890 meter med 29 hårnålsvinger og 9,8% stigning. (Husk lys på sykkelen, da det er en tunell uten lys der) Regner med dere ønsker å ta en forfriskning på utsiktspunktet Ørneredet.  Derifra er det jevn stigning opp til 1000m i vill vestlandsk fjellheim. før det går jevnt nedover i kupert terreng til Sirdalen Høyfjellshotell. Her kan dere ta dere et velfortjent bad i bassenget og et godt måltid.  

Første del dag 4. til Forsand fergekai. 

Andre del dag 4.  Lysebotn til Sirdal Høyfjellshotell. (Kurvene stemmer ikke helt da måleren går litt i spinn i bakkene).